Софийска градска прокуратура (СГП) внесе обвинителен акт в Софийски районен съд (СРС) срещу Б.

...
Софийска градска прокуратура (СГП) внесе обвинителен акт в Софийски районен съд (СРС) срещу Б.
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинение на директора на Столичната здравноосигурителна каса


Софийска градска прокуратура (СГП) внесе обвинителен акт в Софийски областен съд (СРС) срещу Б. С., за това, че в качеството си на шеф на Столична здравноосигурителна каса (СЗОК), е принудила трима чиновници, срещу волята им, да отразят документи с погрешно наличие. Обвинението на Б. С. е за осъществени три закононарушения по член 143, алинея 1 от Наказателен кодекс, оповестяват от държавното обвиняване.

Според събраните по делото доказателства е открито, че сред 15.05.2016 година и 07.06.2017 година, в гр. София, като шеф на СЗОК, Б. С. е принудила трима чиновници на СЗОК, срещу волята им да отразят погрешни условия в документи по отношение на инспекции на три разнообразни столични лечебни заведения.

В първото лечебно заведение е бил повишен или лишен броят на точките на избрани знаци и по този метод е повишен броят на легловата база.

Във второто лечебно заведение е понижен броят на надвишените хоспитализации, като по този метод е вменено да се възстановят на Здравната каса сумите, получени единствено на две надвишени хоспитализации, вместо получените суми за 10 такива.

В третото лечебно заведение е формиран документ с погрешно наличие, че резервационната система е същата като лист на чакащи, вместо, че са нарушени изискванията и редът за оказване на болнична помощ.

Чрез съставянето на протоколи с погрешно наличие, по отношение на откритото от контролните органи при тези инспекции, обвинената Б. С. не е дала опция да се отрази действителното състояние в столичните лечебни заведения.

Разследването по делото е извършено от Следствен отдел – СГП. В хода му са събрани доказателства в поддръжка на обвиняването, като са разпитани очевидци, осъществен е  медицински одит на документи, счетоводна експертиза и други

Предстои насрочване на разпоредително съвещание по делото от СРС.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР